Olej rycynowy 100 ml

MTS

Opis

Tłoczony na zimno

Kraj pochodzenia: Indie

Skład: Ricinus communis (castor) seed oil

Olej rycynowy jest pozyskiwany z nasion rośliny o nazwie rącznik pospolity występującej w Indiach i Afryce. Jest bardzo popularny i stosowany na szeroką skalę w przemyśle kosmetycznym jako składnik kremów, mydeł, masek, pomadek czy błyszczyków.

Olejek ze względu na swoje właściwości nadaje się do skóry wrażliwej. Stosowany jako płyn oczyszczający i do demakijażu, skutecznie zmywa makijaż i czyści skórę, nie zaburzając przy tym gospodarki lipidowej i wydzielania sebum. Mogą go bezpiecznie stosować osoby z cerą mieszaną i trądzikową.

Olejek rycynowy doskonale sprawdza się nie tylko w pielęgnacji skóry, ale również włosów, brwi, rzęs oraz paznokci.

Stosowanie: Ciało i twarz: wcieraj bezpośrednio w skórę.

                             Włosy: wcieraj we włosy i skórę głowy, następnie umyj włosy szamponem.

Pojemność:

100 ml

7,00 zł

Ilość sztuk: < 1 >

Do koszyka   +